понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Степан Галябарда заворожив гусятинців своїм талантом


Бурхливі оплески, квіти, і повна зала захоплених та вдячних глядачів, які довго не відпускали зі сцени свого відомого земляка. Таким видався авторський концерт поета –пісняра заслуженого діяча мистецтв України Степана Галябарди, що відбувся 14 жовтня у приміщенні комунального закладу «Центр культури і дозвілля» у Гусятині.


Почавши свій творчий шлях тут, на берегах Збруча, Степан Галябарда завдяки своїм щирим, світлим і сповненим любов’ю до життя, жінок і рідної землі віршам, став відомим на всю Україну. Його ім'я  занесено на «Алеях зірок» у Чернівцях та Тернополі.

А14 жовтня, у світлий день свята Покрови метр української сцени приїхав на рідну землю і зібрав своїх земляків разом, аби поділитися своєю багаторічною творчістю та сказати головні слова: «Я Вас люблю….». Саме такою ж була і назва концерту.



Під час виступу глядачі насолоджувалися як відомими творами поета-пісняра: «Яворина», попурі  «На Україну повернусь», яке поєднало пісні: Василя Зінкевича «На березі життя», Віктора Павлика «Шикидим», Лілії Сандулеси «Несу свій хрест», Павла Зіброва « Жінки і вино», так і новими піснями: «Моя сестричка – рідне Сонце», «Моє Тернопілля», «А літа біжать», «Пані та панове». Окрім пісень гості заходу могли почути і багато щирих, веселих, дотепних та сповнених любов’ю і ніжністю віршів.

Гусятинці ж на знак подяки за неповторну атмосферу, за прекрасні пісні стоячи аплодували своєму дорогому і безмежно талановитому землякові.

Гостем творчого вечора Степана Галябарди був його друг і співавтор композитор і співак Василь Дунець, який теж подарував усім присутнім кілька своїх пісенних подарунків: «Романс для Степана Бандери», «Ідуть Петербургом козаки», «Родинне коло», «Посміхайтесь, добрі люди!»


Ще однією окрасою святкового вечора метра стали виступи підростаючих талантів Гусятина: хореографічного колективу «Надзбручаночка» (керівник Олеся Мазур), хореографічного колективу «Квіти життя» (керівник Оксана Дереворіз ), танцювального колективу «Фантазія» районного ЦДЮТ (керівник Оксана Мануйлова)  та пролог вечора у виконанні «Читці художнього слова» при КЗ «Центр культури і дозвілля» (Керівник Людмила Кобилянська).




Окремим подарунком для метра від земляків, став виступ Вадима Мазура, який виконав одну із найвідоміших пісень поета-пісняра «На Україну повернусь».


Довідка:

Степан Галябарда народився 2 грудня 1951 року в селі Суходіл Гусятинського району. Український поет, заслужений діяч мистецтв України.
Автор текстів близько 300 популярних пісень, музичної шоу-вистави «Я — Роксолана» (Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр, 2001).
Його пісні є в репертуарах Василя Зінкевича, Алли Кудлай, Павла Зіброва, Лілії Сандулеси, Іво Бобула, Олександра Тищенка, Олега Марцинківського та інших співаків.
Співпрацює з композиторами Олегом Слободенком, Остапом Гавришем, Павлом Зібровим, Степаном Гігою, Олегом Марцинківським, Олександром Злотником та іншими.

Немає коментарів:

Дописати коментар