середа, 1 серпня 2018 р.

У Гусятині запрацювала ще одна бібліотека


30 серпня у Міжнародний день дружби у КЗ «центр культури і дозвілля» відбулося урочисте відкриття відділу бібліотечної роботи.
  
Книга у всі віки вважалася щирим і мудрим другом кожному: і дитині, і дорослому. Тому саме такого літнього дня відбулося знайомство гусятинців із новою книжковою родиною, яка відтепер радо чекатиме зустрічі з кожним, хто прагне навчатися новому та пізнавати багатий і безмежний світ книг.


Як зауважив начальник відділу  культури, туризму, молоді та сім’ї, фізкультури  і спорту Гусятинської селищної ради Сергій Рижевський, метою створення бібліотеки при КЗ «Центр культури і дозвілля», є прагнення створити для гусятинців місця, де з книгами знайомлять по новому - цікаво та весело, за сучасними принципами:

«Наш відділ бібліотеки – це дуже затишне, світле і привітне місце. Ми створили умови, де окрім цікавої книги всю необхідну інформацію у атмосфері доброзичливості і позитивного настрою, можна безкоштовно знаходити і на безмежних просторах інтернету. Крім того, ми прагнемо, аби наш читач був не лише відвідувачем, а і по можливості ініціатором наших подальших перевтілень, надихав нас на нові творчі пошуки, ділився з нами своїми актуальними потребами. Співробітники нашого відділення вже на сьогодні активно співпрацюють з навчальними закладами містечка, дітьми та молоддю, спонукаючи їх різноманітними акціями та  літературними заходами долучатися до багатого світу книг».


Гостями свята окрім дітей та молоді були і представники влади та інтелігенції міста.

«Ми запросили на відкриття нашої бібліотеки всіх гусятинців, - говорить ТВО директора КЗ «Центр культури і дозвілля Олеся Мазур. - Адже максимально прагнемо привернути увагу суспільства до книги і її невичерпного та багатого світу знань».

Розпочався захід із зустрічі гостей та вручення святкового короваю голові Гусятинської селищної ради Михайлу Левицькому. Після чого завідуюча бібліотечної роботи КЗ «Центр культури та дозвілля» Олена Рога разом з ТВО директора КЗ «Центр культури і дозвілля Олесею Мазур перерізали святкову стрічку.

Всечесний отець Петро поблагословив всіх присутніх і освятив приміщення нового відділення бібліотеки, побажавши всім натхненної праці, здоров’я, миру та великої кількості відвідувачів.

Перше слово привітання прозвучало від імені голови гусятинської селищної ради Михайла Левицького. Він подякував колективу відділу  культури, туризму, молоді та сім’ї, фізкультури  і спорту Гусятинської селищної ради і КЗ «Центр культури і дозвілля» за пророблену роботу і створення місця, яке обов’язково має полюбитися і дітям, і дорослим.

Також новостворену Бібліотечну родину із урочистим відкриттям, подарунками та теплими словами привітали і меценати: заступник голови Народного руху України, член асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів Михайло Савчук та депутат Гусятинської селищної ради Леонід Сороколіт, адже завдяки їхній дружній підтримці на полицях з’явилося багато не лише класичних давно знайомих і улюблених книг, а і книг нових сучасних авторів, а особливо книг для малечі.

З найсвітлішими побажаннями і власними книгами у подарунок завітав на свято  письменник та журналіст Іван Бандурка.

Поважні гості підтримали ініціативу створення ще однієї бібліотеки в Гусятині, і висловили намір і далі підтримувати цю справу, аби гусятинці, особливо діти та молодь, не забували про те, що вся мудрість світу передається книгами і з любов’ю до їх читання.  

Окрасою святкового вечора для всіх присутніх став невеликий виступ майбутніх відвідувачів новоствореної бібліотеки. Так, Софійка Рога, Тарас Гайдаш, Віка Мазур, Павло Мисько  - декламували віршовані твори про книги та «Скарбничку знань» - бібліотеку, а учениця Гусятинської музичної школи Вікторія Мазур виконала пісню «Я бажаю».

Завершився вечір спілкуванням у невимушеній дружній атмосфері за чашечкою кави зі святковим каравеєм та солодощами.

Довідка:

Відділення бібліотечної роботи КЗ «Центр культури та дозвілля» було створено за ініціативи відділу  культури, туризму, молоді та сім’ї, фізкультури  і спорту Гусятинської селищної ради і КЗ «Центр культури і дозвілля».

Перший свій робочий день колектив відпрацював 29 січня поточного року.

До її створення долучилося багато гусятинців, які відгукнулися на акцію «Подаруй бібліотеці книгу» і принесли книги із власних особистих бібліотек.
Найбільший внесок поряд з меценатами зробили: Дубінська Г.Л., Чайка Л.І., Окіпнюк Ю. М. Василик Т.Я., Шмигельський В. Я., Мазур О.І.

На сьогоднішній день фонд новоствореної бібліотеки нараховує 930 екземплярів, з яких 610 книг було подаровано.
















Немає коментарів:

Дописати коментар