середа, 1 серпня 2018 р.

Червона Шапочка та Інтернетний Павучок з іграми та забавами завітали у садочок


Інтернетний Павучок та Червона Шапочка у товаристві своїх друзів-школярів з іграми, веселощами та повчальною історією в останній день липня завітали до вихованців Гусятинського дитячого садочка.

Сьогодні не секрет і не дивина, що навіть  найменші з малюків охоче знайомляться із неосяжними можливостями інтернету. І саме тому, вихованці естрадно - театрального гуртка «Зоряні вітрила», що діє при КЗ «Центр культури і дозвілля» разом із працівниками відділу бібліотечної роботи, який  30 липня урочисто оголосив про своє відкриття у стінах  КЗ «Центр культури і дозвілля» та за дружньої підтримки Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області влаштували інформаційно-розважальний захід «Інтернет-розумний друг».

Як зазначають організатори, метою проведення такого дійства було створення позитивного настрою діткам у переддень канікул та привернення уваги старших малюків, їхніх батьків, братиків та сестричок до важливості дотримання правил користування інтернетом.

«Попереду у діток цілий місяць відпочинку від садочку, і звичайно, що вони матимуть більше часу не лише на спілкування у колі родини, а і на ігри в інтернеті та перегляд різноманітних відео матеріалів, - говорить керівник естрадно - театрального гуртка «Зоряні вітрила» Наталія Подуст. - І ми згуртувавшись із колективом відділу бібліотечної роботи, що вже запрацював при нашому центрі, вирішили підготувати розважальну програму повчального характеру. Мовою театру ми показали малюкам, що трапляється, коли дітки не дотримуються правил безпеки, поринаючи у інтернет простір.  Співробітники Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області у рамках всеукраїнського проекту «Я маю право» до якого входить Державна виконавча служба, Відділ ДРАЦС та Державна нотаріальна контора охоче долучилися до нашого заходу, підготувавши інформаційні листівки, які нагадають батькам малечі про інформаційну безпеку».

Вихованці естрадно - театрального гуртка «Зоряні вітрила», розіграли перед дітками сценку, де Інтернетний Павучок (у виконанні Марти Пилипи) знайомить малюків із своїм «творінням» - всесвітньою інтернет павутиною, а Червона Шапочка (Софія Рога) радіючи новенькому подарованому мамою та бабусею планшету, геть не чує застереження Павучка і нехтує його порадами. Після чого віруси завдають шкоди її новенькому гаджету. На допомогу Червоній Шапочці приходять друзі-школярики (ролі яких виконали: Настя Кришталович, Мар’яна Турман та Павло Будзінський), школярики вже навчені досвідом, а тому добре засвоїли правила безпеки. То ж саме вони втішають бідолашку і відновлюють роботу її плашета, а ще роздають разом із  співробітниками Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області всім присутнім у залі невеличкі пам’ятки, щодо правил користування інтернетом.

Завершила ж свято ціла низка веселих, рухливих ігор для дітей, яку провели юні актори-аматори, та презентація дитячих книг, які чекатимуть на малюків у новоствореному бібліотечному відділі. До того ж колектив бібліотеки, зауважив, що сучасна бібліотека – це не лише місце де зберігаються друковані видання, а і затишне місце де старанно «попрацював» їхній друг - Інтернетний Павучок.

Співробітники дитячого садочка щиро подякували за позитивний настрій подарований їхнім вихованцям, та запросили гостей і далі навідуватися до малечі із творчими та цікавими подарунками.

Щодо настрою і вражень у самих малюків дивіться у невеликому фотозвіті.





























Немає коментарів:

Дописати коментар