середа, 15 серпня 2018 р.

У День археолога діти в Гусятині знайшли скарби


15 серпня, у День археолога, для гусятинської дітвори колектив КЗ «Центр культури і дозвілля» організував та провів пізнавально-розважальний квест «У пошуках скарбів».

Як зазначають організатори, у період канікул хотілося запропонувати дітям альтернативу комп’ютерам, дати щось нове, незвичне, цікаве і щоб одночасно це було і пізнавальним, і заворожуючим.  Спонукати дітей до розвитку їхньої допитливості, фантазії, формувати вміння працювати командою на результат.

«Я вважаю, що сучасній дітворі не вистачає живого спілкування та ігор на свіжому повітрі. Крім того, сучасний світ вимогливий, тож творча уява, нестандартність мислення та підходи- це те, що неодмінно знадобиться їм у дорослому житті. А ще навички роботи командою теж є тим, що вимагає сучасне життя. Лише вміючи, об’єднуватися і домовлятись, люди звертають гори», - говорить керівник театрального гуртка «Зоряні вітрила» Наталія Подуст.

Батьки учасників позитивно оцінили старання організаторів.

«Мій син змалечку захоплювався астрономією та історією, тому ми охоче скористалися нагодою дати йому можливість відчути себе справжнім шукачем пригод та скарбів», - говорить Тетяна Дубенко, мама учасника квесту 11-річного Владислава.

Учасники команд забрали на згадку про подію не лише старовинні монети, а і шматочки старовинної кераміки, вік якої налічує і до 5 тис. років.

«Мій тато знається на історії і часто розповідає цікаві факти, тому я маю позитивне відношення і до історії, і до археології - говорить учасниця заходу Марта Пилипа. – А сьогодні було надзвичайно цікаво проходити всі завдання і відчути себе шукачем скарбів. Наша команда першою змогла відшукати свою скриньку з артефактами і подарунками».

Організатори позитивно оцінюють результати своєї роботи.

«Сяючі очі дітей і їхня захопленість у мить пошуку говорили самі за себе. Діти люблять відкривати, пізнавати нове, - говорить керівник гуртка «Умілі ручки» Ірина Корніцька. – Було приємно супроводжувати їх на цьому шляху.»

І хоч кількість дітей була не такою чисельною, як хотілося б і причини тому можуть бути різними: відпочинок за межами міста та області, незвичність формату самого заходу, проте сподіваються, що у майбутньому тематичні квести матимуть своїх шанувальників.

Ініціатори проведення пізнавально-розважального заходу щиро дякують своїм колегам за підтримку  і допомогу, особливо Тарасу Василику, силами якого було забезпечено історичні подарунки юним шукачам скарбів, та дружньому колективу відділу бібліотечної роботи, створеному при КЗ «Центр культури і дозвілля».

Під час квесту діти виконували ряд завдань на кмітливість, уважність. Вчилися користуватися компасом, змагалися у ерудованості, перевіряли себе на відважність, справлялися із нестандартними завданнями, вчилися влучно цілитися у мішені, а ще збагатили свої знання щодо історичної спадщини свого краю і в кульмінації заходу здобули справжнісінькі скарби.



























































Немає коментарів:

Дописати коментар