четвер, 22 березня 2018 р.

Через рік конкурси "Слова Шевченкові пророчі й нині" та "Намалюй Шевченкове слово" стануть Шевченківським фестивалем …

Днями у Гусятині, у рамках цьогорічної Шевченкіани, було проведено одразу два конкурси: конкурс-огляд читців "Слова Шевченкві пророчі й нині" та конкурс-огляд малюнків "Намалюй Шевченкове слово".

 Участь у заходах взяло майже 130 дітей із смт. Гусятин, сіл Вільхівчик та Суходіл.

 На головну сцену містечка для декламування творів поета вийшло 65 дітей: 33 з яких це учні 1-5 класів, решта - учні старших класів. Оскільки за умовами конкурсу вік учасників не мав обмежень, своє право поборотися за перемогу висловив і колишній учень ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин, нині студент Гусятинського коледжу ТНТУ ім. Івана Пулюя Павло Дишлавий.

Як зазначають організатори - відділ культури, туризму, молоді та сім’ї, фізкультури і спорту Гусятинської селищної ради, всі були приємно вражені як кількістю учасників, так і  їх рівнем сценічної культури та натхненністю.

"Це було незабутньо! Дітки настільки були органічні на сцені. Переборюючи свої хвилювання, вони ішли до слухача і доносили всю глибину змісту творів Тараса Шевченка. Було дуже приємно бачити таких обдарованих і щирих дітей на сцені", - говорить член журі, методист  відділу культури і туризму, молоді та сім‘ї, фізкультури і спорту Гусятинської селищної ради Надія Митко.

Перемогу у читаннях серед молодших учасників здобули: Чавурська Єлизавета (4-А клас) - перше місце, Царик Антон учень 2-А із твором "Мені тринадцятий минало.." посів друге і третє місце журі присудило Наталії Волощук з Суходолу.

У другій віковій категорії місця переможців розподілилися наступним чином: перше місце розділили Шморлівська Яна (9-А клас) та Дишлевий Павло студент. Кіт Уляна (9-Б клас) виборола почесне друге місце і третє між собою розділили Левицька Софія (8-В клас) та Марцінковська Інна (9-Б клас).

Оригінальністю оформлення свого виступу та неординарним виконанням твору «Ти не лукавила зі мною…» вирізнявся серед учасників Олексій Періжок - учень 5 класу Гусятинської ЗОШ І-ІІІступенів.

Не менш яскравим і насиченим враженнями був і конкурс малюнку, який відбувся напередодні читацького.

На оцінку журі було надано 67 малюнків і одна скульптура з пластиліну, виконана на тему творів Кобзаря Антоном Дорошаком з Гусятина.

Підсумком цього конкурсу стало 11 відзнак за талант і творчість, а ще прекрасна виставка, яку було організовано у фойє комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля». Тож всі гості читацького огляду могли помилуватися ще й роботами юних художників.У оргкомітеті конкурсів зазначають, що були дуже раді надати дітям можливість проявити себе і свої таланти, а діти її блискуче використали, подарувавши всім поціновувачам  прекрасного чудові миті.

І члени журі, і організатори конкурсів переконані, що конкурси будуть не лише традиційними і проходитимуть щороку, а вже у 2019-му стануть яскравим і барвистим Шевченківським фестивалем - конкурсом.







 












 


Немає коментарів:

Дописати коментар