середа, 31 жовтня 2018 р.

На «озброєнні» гусятинських комунальників з’явилася нова спецтехніка

Колапси із вивезенням побутового сміття, які часом дратували гусятинців, відтепер відійдуть у минуле.

31 жовтня на центральній площі Гусятина, завдяки співпраці з організацією DOBRE Гусятинська громада отримала у подарунок дороговартісну спеціалізовану техніку для прибирання та вивезення побутових відходів.

Під час урочистої передачі спеціалізованого автомобілю свої слова привітань на адресу громади озвучили керівник програми DOBRE Бері Рід, та голова ОТГ Михайло Левицький.

Як зауважив пан Рід, Гусятинська громада стала першою із дванадцяти в області, яка отримала такий необхідний і корисний подарунок. Цей шлях був хоч і досить тривалим, проте співпраця і підтримка збоку самої громади створила можливість реалізувати такий проект у місті.
«Було дуже приємно бачити прагнення місцевого апарату влади покращити умови життя громади. І я дуже хотів би, аби наша співпраця тривала і у майбутньому», - додав Бері Рід.

Як зазначив голова ОТГ Михайло Левицький, такий подарунок громаді був надзвичайно необхідним та важливим.
«Наші партнери - організація DOBRE у рамках реалізації проекту «План удосконалення надання послуги поводження з твердими побутовими відходами» за власний кошт закупила нам спеціалізований автомобіль для прибирання та вивезення побутових відходів. Вартість цього автомобіля склала два мільйони сорок три тисячі гривень. І це надзвичайно необхідний для нас подарунок. Крім того у рамках програми ця техніка працюватиме не лише у Гусятині, а і у населених пунктах громади», - зауважив пан Левицький.

Комунальний заклад «Центр культури і дозвілля», зробив мить передачі ключів від авто громаді урочистою та святковою. Музичне оформлення, кольорові кульки, хвилююче перерізування стрічки все це стало символічною крапкою відліку нового покращеного життя гусятинців.

Всечесний отець Роман поблагословив присутніх на позитивну співпрацю та подальші позитивні перевтілення у громаді.

Довідка:
Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує п’ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю 50 мільйонів доларів «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Програма DOBRE спрямує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, зокрема створюючи умови для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян.
Програма DOBRE працює у 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.












Немає коментарів:

Дописати коментар